Sociaal Ondernemen

Be Social... We are too

Wasbar de Wit is een sociale onderneming. Wat dat inhoud is hieronder aan de hand van onze missie, visie, doelen beschreven.

Missie:
Jongeren tussen de zestien en vijfendertig jaar met gedragsproblemen en zonder startkwalificatie, leer-/werkplekken aanbieden in een beschutte setting met de mogelijkheid zich te ontwikkelen op het gebied van sociale activering, zelfredzaamheid, persoonlijke vaardigheden en (specifieke) arbeidsvaardigheden, zodat zij uiteindelijk kunnen uitstromen naar een betaalde baan of opleiding (minimaal niveau 2 MBO).

Visie:
Deze jongeren met leer- en gedragsproblemen hebben te maken met enerzijds negatieve beeldvorming vanuit de maatschappij en anderzijds hebben zij een complexiteit aan problemen, waardoor zij onvoldoende toekomen aan leren. Dit resulteert vaak dat zij later onvoldoende toekomen aan werk en/of het behouden van werk. Zij hebben hierbij ondersteuning nodig en een positieve arbeidsomgeving. De Wit Wasserij Donuts & Bar wil die werkgever zijn. Een leuke hippe werkplek midden in de stad, die extra aandacht zal besteden aan de kwaliteiten en uitdagingen van deze jongeren.

Strategie:
De jongeren individueel begeleide leer- en werktrajecten aanbieden; het zijn van een permanente partner voor scholen, het Werkbedrijf, gemeenten en zorginstellingen op het gebied van arbeidsparticipatie; het runnen van een horecaonderneming het verrichten van begeleiding & nazorg binnen de bedrijven waar medewerkers naar toe uitstromen aan de hand van een begeleidingsplan.

Bovenstaande is terug te vinden in onze statuten.

 

link naar Theory of change & organisatie

link naar stakeholder overzicht